به گزارش تیتر خبر به نقل از عصر ایران، از این به بعد افرادی که ویزای شنگن دارند میتوانند آزادانه و بدون نیاز به دریافت ویزای جدید و جداگانه به کشورهای رومانی و بلغارستان هم سفر کنند.
از امروز چهارشنبه، اولین روز سال جدید ۲۰۲۵، گذرگاههای مرزی زمینی این دو کشور با همسایگان شنگن، برداشته شد تا رفت و آمد آزاد انجام شود.
این اتفاق میتواند باعث افزایش ورود گردشگران به این دو کشور اروپای شرقی شود. علاوه بر این به رونق اقتصادی منجر شود. همچنین وضعیت جدید به سود یونان هم هست، زیرا باعث میشود این کشور عضو شنگن با کشور دیگر عضو شنگن مرز زمینی داشته باشد.
ویزای شنگن به ویزای واحد برای ۲۹ کشور در اروپا گفته میشود. شهروندان این ۲۹ کشور هم میتوانند آزادانه و بدون هیچ مانعی میان این کشورها، سفر کنند ساکن شوند یا کار کنند.
میان این ۲۹ کشور نیز هیچ مرزی وجود ندارد و شهروندان یا دارندگان ویزای شنگن میتوانند آزادانه و بدون بررسی میان آنها رفت وآمد کنند.
منطقه شنگن شامل ۲۹ کشور اروپایی است: اتریش، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.
روند پیوستن رومانی و بلغارستان به منطقه شنگن به سال ۲۰۱۱ بازمیگردد، زمانیکه کمیسیون اروپا اعلام کرد هر دو کشور برای پیوستن به این منطقه آماده هستند.
به نوشته یورونیوز، بر اساس مقررات منطقه شنگن، شهروندان رومانی و بلغارستان همچون دیگر اعضای این منطقه اکنون میتوانند بدون ارائه روادید/ ویزا یا اجازه کار از مرزهای یکدیگر برای سفر یا شغل یا سکونت دائم عبور کنند؛ بنابراین صفهای طولانی در ۳۰ گذرگاه مرزی زمینی بین رومانی و بلغارستان بهزودی به خاطرهها خواهند پیوست، اگرچه بررسی تصادفی مدارک مسافران برای مدتی ادامه خواهد داشت.
بر اساس توافق کشورهای عضو منطقه شنگن، کنترل مرزهای زمینی بین مجارستان و رومانی و همچنین بین رومانی و بلغارستان برای «دستکم» شش ماه اعمال میشود تا «از هرگونه تهدید جدی برای نظم عمومی و امنیت داخلی جلوگیری شود.»
رومانیاییها از ادغام کشورشان در منطقه شنگن خوشحال هستند، زیرا پیشبینی میکنند هنگام سفر به خارج از کشور با خودرو، دیگر مجبور نیستند ساعتها در صف کنترل مرزی منتظر بمانند.
از آنجا که بر اساس دادههای رسمی، بیش از ۴۲۰ میلیون نفر از ساکنان اروپا در حوزه شنگن قرار دارند، لغو بازرسیهای مرزی زمینی به ویژه در اوج فصل گردشگری میتواند به شکوفایی اقتصاد و گردشگری کمک کند.
صفهای طولانی خودروهای سنگین در گذرگاههای مرزی در رومانی و بلغارستان تأثیر منفی بر شرکتهای حمل و نقل داشت، زیرا رانندگان این خودروها مجبور بودند چند ساعت و گاهی چند روز پشت مرزها منتظر یمانند.
عضویت رومانی و بلغارستان در منطقه شنگن پس از آن امکانپذیر شد که اتریش به عنوان سرسختترین مخالف عضویت این دو کشور در منطقه شنگن، دیگر از حق وتوی خود استفاده نکرد. عضویت یک کشور در منطقه شنگن پس از موافقت همه کشورهای عضو این منطقه امکانپذیر است.